maanantai 2. huhtikuuta 2012

maailman helpoin kanapiirakka

Olimme lapsen kanssa pari päivää talvilomalla samaan aikaan kun mies lähti Rukalle työporukan kanssa. Menimme lapsuuden kotiini odottamaan Roomasta palaavia vanhempiani. Oletin, että he ovat nälkäisiä kun yöllä saapuivat lentokentältä, joten tein heille valmiiksi kanapiirakan ohjeella, jonka sain alunperin mieheni veljen vaimolta.

maailman helpoin kanapiirakka

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1/2 tl suolaa
0,5 dl vettä

Täyte:
Broilerin fileepihvejä se normaalin kokoinen pakkaus, olikohan se 400 g
(marinoitu tai naturell, päätä itse)
Iso sipuli
1 prk Crème Bonjour Cuisine (makuna esim. valkosipuli ja yrtit)
1 prk kermaviiliä
Emmental-juustoraastetta

Voitele piirakkavuoka. Sekoita jauhot ja suola (oho, sehän rimmasi!) Lisää joukkoon pieniksi paloiksi pilkottu voi ja puristele sekaisin jauhojen kanssa. Lopuksi kaada mukaan vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele takina piirakkavuokaan ja laita 200 asteiseen uuniin itsekseen paistumaan noin 5-10 minuutiksi.

Pilko sipuli ja kanafileet oman makusi mukaisiksi paloiksi (tykkään käyttää siis vain fileitä, koska valmissuikaleet ovat huonompilaatuista tavaraa). Kuullota sipuli ja lisää joukkoon kanat. Paista kypsiksi. Jos käytät naturell -kanaa, mausta suolalla ja pippurilla ja millä ikinä itse haluat. Jos taas haluat vielä nopeamman piirakan, käytä marinoituja fileitä, jolloin muita mausteita ei tarvita.

Kun kanat ovat kypsiä, levitä ne ja sipulit pohjaan (jonka olet toivottavasti muistanut ottaa ajoissa esikypsymästä). Sekoita Crème Bonjour Cuisine ja kermaviili sekaisin ja levitä mössö sitten piirakan päälle. Lopuksi ripottele päälle juustoraastetta sellaisella rennolla ranneliikkeellä mihin yleensä olet tottunut. Heitä 200 asteiseen uuniin ja paista n. 15 minuuttia (en yleensä koskaan katso kelloa, mutta tämä on arvio). Näet kyllä, koska se on valmista: juusto on ihanasti sulanut ja vähän ruskistunut pinnalta.


2 kommenttia:

  1. Oli maistuvaa yöllä väsyneille matkalaisille, ihana yllätys pimeässä lampun alla tervetulotoivotuksen kera:)

    VastaaPoista