maanantai 2. huhtikuuta 2012

pipo

Kaksi ystävääni ovat saaneet hiljattaen perheenlisäystä ja päätin tehdä vauvoille (joista toinen on kylläkin jo puolivuotias) pipot. Aloittelijan taidoillani tein loppiaisena tyttärelleni karkkimallisen pipon ja se oli niin helppo, nopea ja kivan näköinen, että päätin tehdä ystävieni vauvoille pipot samalla sabluunalla. Valitsin langaksi ihanan pehmeää alpakan villaa.

Pipo tehdään yksinkertaisesti niin, että luodaan niin monta silmukkaa kun halutaan pipon korkeudeksi. Sitten kudotaan aina oikea -kuviolla niin kauan kun päänympärysmitta on valmis. (Toki sen voi tehdä myös vaakaan, jolloin silmukoiden määrä lasketaan pään ympäryksen mukaan.) Kutomus omellaan sitten yhteen ja laitetaan suppuun nyörillä. Fiilistä voi vaihdella vuodenajan mukaan ja tietenkin langalla ja nauhan laadulla: esimerkiksi tytölle voi sopia myös ihanan pehmeä ja hentoinen lanka silkkinauhan kanssa.

Tyttäreni sai ensimmäisen karkkipipon, joka on tehty
enemmän sukkalankana käytetystä Isoveljestä.

Alpakkavillainen pipo ystäväni vauvalle.

2 kommenttia:

  1. Ja heti meni meillä käyttöön. Aivan ihana! Harmi ku tulee kevät, ja on liian kuuma kevääksi. Jää odottamaan ensi talvea tämä aarre <3

    Otto

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! Se siis ilmeisesti oli sopiva? Onneksi se venyy sen verran, että se saattaa mennä syksylläkin. Olen juuri kyhäämässä Mannalle virkattua kevätpipoa tällä mallilla ja sitten haluaisin tehdä erikseen kesäpipon tosi ohuesta langasta. :)

    VastaaPoista