maanantai 9. huhtikuuta 2012

makkarissa

Olipa neliöitä kuinka paljon tahansa, ihmeellisesti ne täyttyvät aika pian. Kun muutimme pääkaupunkiseudulle nykyiseen asuntoomme, jouduimme tinkimään hintojen takia 10 neliötä edelliseen kotiimme verrattuna. Siellä kuitenkin tilaa veivät pinta-alasta tilavat ala- ja yläeteiset, rappuset, sauna ja iso kylppäri, joten laskimme tämän nykyisen olevan asuinpinta-alaltaan suht samaa luokkaa. Niin paljon emme olleet tilaviin asuntoihin tottuneina valmiita tinkimään, että keskustan pienet 40-50 neliön kämpät olisivat houkutelleet. Tämä nykyinen kotimme on 75 neliön kokoinen, joka on ihan käypänen 3 henkilölle. Kodissamme mahtuu nukkumaan (meidän lisäksi) helposti kahdeksankin henkilöä.

Toinen makkari oli ensin miehen työhuone, mutta lapsen astuessa kuvioihin hänelle alettiin tehdä siitä pikku hiljaa omaa huonetta. Tyttö muuttikin sinne kokonaan ollessaan noin 10 kk:n ikäinen. Se tarkoitti sitä, että työpiste täytyi siirtää meidän makkariin. Minua hieman ahdisti ajatus etukäteen, koska inhoan täyteen ahdettuja nurkkia ja etenkin makkarissa pitäisi olla tilaa hengittää. Mutta tällä hetkellä tuo rakas huone toimii miehen työjuttujen lisäksi sulavasti myös kirjastona ja kuivaushuoneena - kylppärissämme kun pyykit eivät kuivu kovinkaan nopeasti. Aikaisemmin kuivatus tapahtui työhuoneessa, mutta lapsen muutettua sinne oli keksittävä toinen ratkaisu.

Yksi rentouttavimmista jutuista on maata sängyllä ja
katsella kirjahyllyä. Lukemistakin voi toki kokeilla.
Hyllyjen alla olevat kenkäkaapit on hankittu käsipyyhkeitä varten.

Näkymä ikkunaseinälle. Nurkassa on miehen papan vanhat
mäkihyppysukset, jotka ovat meillä oikea aarre.

Työpiste tehtiin suunnilleen samanlaiseksi kuin entisessä työhuoneessa, hieman sirommaksi vaan. Entinen pöytä-hyllykokonaisuus sai jäädä sinne lasta varten. Elfan kiskot eivä aluksi oikein napanneet minua, mutta kun mies teki niistä kirjahyllyn, lämpenin niille heti. Nyt niitä on käytetty tavalla tai toisella kaikissa huoneissa eteistä ja olkkaria lukuunottamatta.

Törmäsin kerran Ikeassa kuljeskellessani näihin kuivaustelineisiin. Sitten piti vielä keksiä niille paikka ja ainoaksi järkeväksi ratkaisuksi osoittautui makkarin oven tausta. Ylimpään säätökohtaankin laitettuna telineet jättävät sen verran tilaa, että ovesta voi kulkea helposti. Useimmiten niitä pidetään kuitenkin vähän alempana, jolloin liikkumatilaa jää luonnollisesti vielä enemmän. Tämä oven taakse -ratkaisu on kätevä myös siksi, että jos pyykit eivät ole ihan kuivat kun ihmisiä tulee kylään, telineet vaan alas ja ovi täysin auki, jolloin koko juttu on piilossa. Oven taakse on laitettu huopapalaset kolhujen estämiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti