maanantai 30. huhtikuuta 2012

kuivaksi harjoittelua

Lapsen vaipattomuus on ottanut taas huiman harppauksen. Kaikki on edennyt omalla painollaan niin että kokeillaan vaan rohkeasti seuraavaa askelta. Tarha on ollut tässä isona apuna ja tuemme toistemme toimintatapoja. Lapsi on ollut viime kesän lopusta alkaen kotona tosi paljon ilman vaippaa, juoksennellut pylly paljaana varmaan enemmän kuin vaatteiden kanssa. Vuodenvaihteen tienoilla vaipan käyttö on ollut kotioloissa vieläkin harvinaisempaa (paitsi toki yöllä ja päikkäreillä) ja suunnilleen 2-vuotispäivän kynnyksellä (helmikuu) hän on ollut tarhassakin päivät ilman vaippaa päikkäreitä ja ulkoulua lukuunottamatta. Hän ilmaisee niin selkeästi vessahätänsä, että sen vuoksi on ollut helppoa ottaa uusia askeleita. Vahinkoja sattui toki syksyllä enemmän, mutta pikkuhiljaa ne vähenivät ja nyt niitä ei kotioloissa ole enää tullut, tarhassakin vain pari kolme.

Koska viime aikoina vaippa on ollut päikkäreiden jälkeen tosi kuiva, tarhassa testattiin laittaa lapsi nukkumaan ilman. Hyvin sujui! Me siitä innostuneena jatkoimme tätä eilen kotona ja hyvin meni taas. Nyt on parhaillaan menossa toiset kotipäikkärit vaipatta, joten pian nähdään tämän päivän "tulos."

Eilen kokeilimme ensimmäisen kerran myöskin kyläreissulle lähtöä ilman vaippaa ja sekin meni ongelmitta. Se oli varmaan toinen päivä, jonka hän oli ihan aamusta iltaan kokonaan ilman vaippaa.

Eikä siinä muuta kuin varavaatteet vaan mukaan niin ei haittaa jos vahinko sattuu. Nyt kesän tullessa harjoittelu helpottuu entisestään, koska vaatetta on vähemmän vessahädän iskiessä. Hurraa!

Lisäys jälkikäteen: päikkärit sujuivat ylläolevan tekstin kirjoituspäivänä jälleen hyvin ilman vaippaa ja samana päivänä mies lähti lapsen kanssa myös ulkoilemaan samalla meinigillä.


Lookin tarkastus tarhan 
vappuriehaa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti