torstai 27. kesäkuuta 2013

mrrr

Pari asiaa, joista en pidä:

1. Jos lapsi satuttaa vahingossa itsensä vaikka johonkin esineeseen tai huonekalun kulmaan, opetetaan hänelle että "tyhmä tuoli, mennään potkaisemaan sitä takaisin." Ei aina tarvi etsiä syyllistä, etenkään tilanteissa, joissa sellaisia ei ole.

2. Jos lapsi kättäytyy huonosti, aletaan uhkailla poliisilla. Viimeksi maanantaina näin tällaisen tilanteen. Hyvä juttu opettaa lapsi pitämään poliisia vihollisena..5 kommenttia:

 1. Järkkyä. Ei voi muuta sanoa.

  Vihaan aina sitä kun jotkut vanhemmat (ja koulunopettajat) ovat sellaisia että katsovat oikeidekseen osoittaa sormellaan SYYLLISEN. Jos meillä tapellaan, siinä on niin monta syyllista kuin on osaanottajaakin. Kaikki istuvat jäähyn jonka jälkeen kyllä saavat selvittä sotkun ja pyytää anteeksi, jokainen jokaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja teillä oli ihana juhannus kuvista päätellen...ihania maisemia ja kivoja touhuja...

   Poista
  2. Kuulostaa ihan hyvältä tuo kaikki jäähylle -periaate. Vaikka olen myös sitä mieltä, että joskus syyllinen on hyvä osoittaa, enkä nyt tarkoita ainoastaan lasten elämää. Riippuu niin paljon aiheesta.

   Ja kiitos, juhannuskommentista. Se oli kyllä onnistunut pitkä viikonloppu. :)

   Poista
 2. Mua uhkailtiin lapsena lastenkodilla. Teininä sitten uhosin itse lähteväni lastenkotiin ja pakkasinkin jo tavarani mutta jostain syystä mua ei sitten laskettu ulko-ovesta ulos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kaikki vanhemmat turvautuvat välillä jonkinlaiseen uhkailuun, kiristykseen ja lahjontaan, mutta isoilla asioilla uhkailu on vähän kurjaa, lapsi voi alkaa pelätä asian toteutumista yllättävän paljon. Vaikka ymmärrän kyllä myös sen, että tarpeeksi turhautuessaan vanhempi saattaa sanoa vaikka mitä.

   Poista