maanantai 3. kesäkuuta 2013

kesä tuli takapihalle


Vielä on takapihan kalustus aika vaatimaton, mutta sillä ei ole mikään kiire. Ensimmäiset ostokset olivat aurinkovarjo ja grilli. Meillä on jo katsottuna valmiiksi pöytä ja kaksi pitkää penkkiä sen seuraksi, mutta ne saavat vielä odottaa. Tiedän, että totun nyt tähän niukkaan kalustukseen niin hyvin, että kun pöytä ja penkit joskus tulevat, poden hetkellistä kriisiä kun patio näyttää niin täydeltä. 


Ja sitten se vuohenputki, jota on aika kiitettävästi. Se jyrää kaiken yli ja alunperin helppohoitoiseksi tarkoitettu piha ei ole lähelläkään sitä – ellei sitten halua antaa putkien rehottaa. Muutaman kitkemissession jälkeen päätimme, että maa käännetään ja päälle pistetään nurtsi. Ympärillä olevia istutuksia jää. Kuvassa näkyy läntti, jonka mies sai eilen illalla aikaiseksi. Aika kova homma se on, koska juuret ulottuvat yllättävän syvälle. Tässä tapauksessa voi sanoa, että onneksi ei ole tämän isompi piha (vaikka kyllä minä omakotitalossa mielelläni asuisin). Vuohenputki on todella vaikea hävittää, joten jää nähtäväksi, minkälainen tästä tulee. No ainakin sen voi sitten leikata aina nurmikon mukana..


Olen aina pitänyt siitä, että kesäkukat ovat ruukuissa tai laatikoissa ja penkeissä on sitten monivuotisia kasveja.


Kesästä nautiskeleva.Tätä kaipasin kerrostalossa asuessa: omaa pihaa, jonne voi ravata vaivattomasti ja tämän vaivattomampaa se ei varmaan voi ollakaan.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen patio ja tuo Fatboy on varmastikin aikaste kiva tuolla. Kannattaa suihkutella Rouduppia sille käännetylle maalle ja laittaa vasta elokuulla se nurmi kasvamaan, on paljon helpompi silloin kun on jo yökasteet niin ei ole se kastelu niin kauheeta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MiMa! Fatboy toimii oikein hyvin tossa takapihalla ja on oivallinen etenkin nyt vielä kun ei ole muita kalusteita. Se on se sisäversio, joten säätä se ei kaiketi kestä yhtä hyivin kuin ulkokäyttöön tarkoitettu, mutta eipä tuo haittaa, kunhan nostaa sen aina suojaan. Ja kiitos myöskin nurmikkovinkistä!

      Poista