keskiviikko 9. tammikuuta 2013

nyt se tapahtuu


En jaksa enää kuunnella pään sisäistä ruikutustani siitä, etten saa itseäni niskasta kiinni ja tiputettua painoani. Vaikka olen yleisesti aika pirtsakka tyyppi, haluaisin kuitenkin energisemmän olon.
Koska kolesteroli- ja muut sisäelinteni arvot ovat priimaa, minulla ei ole terveydellisiä ongelmia, eikä näin ollen mikään ole pakottanut minua elämäntapamuutokseen. Mutta kohta niitä voi tulla jos en tee jotain.

En aloita mitään kidutuskuuria, kuten aiemmin on tapanani ollut, vaan etenen pikku hiljaa. En halua kieltäytyä totaalisesti mistään, joten en aio muuttaa ruokavaliota ihan radikaalisti, koska jos sen teen, repsahdan ihan taatusti. Mutta joitakin parannuksia tulee tapahtumaan. Pitkä ja kivinen tie tämä tulee olemaan, mutta jos nyt en saa mitään aikaiseksi niin sitten lopetan koko yrittämäsen. Tämä on viimeinen kerta.

Muutoksia, joita aion tehdä:

1. Pienennän annoskokoja ja syön useammin
2. Vähennän nopeita hiilareita ja valkoisia raaka-aineita (yhyy, pasta)
3. Lisään kasviksia entisestään
4. Opettelen juomaan enemmän vettä (tiedän että se vaikuttaa oloon todella paljon)
5. Kiinnitän huomiota siihen, että saan tasapuolisesti tärkeitä ravintoaineita

Hyvänä apuna minulla on Kiloklubi, joka on netissä toimiva ilmainen painonpudotus- ja hyvinvointisivusto. Olen käyttänyt sitä joskus aikaisemmin ja nyt otin sen käyttöön taas. Palvelua voivat käyttää kaikki, jotka haluavat muuttaa hyvinvointiaan, ei pelkästään hoikistumista halajavat. Palveluun kirjaudutaan ja omien tietojen (eli sen hetkisten elämäntapojen, joita voi käydä muuttamassa edistymisen mukaan) pohjalta ohjelma laskee sinulle tarpeellisen päivittäisen kalori- ja liikuntamäärän. Esimerkiksi aktiivisemman liikkujan suositukset näyttävät ihan erilaiset kuin suhteellisen liikkumattoman tyypin.

Siellä ei tuijoteta pelkkiä kaloreita, vaan ruokapäiväkirjaa täyttämällä ohjelma opettaa syömään oikein kertomalla heti, mitä ravintoarvoa pitäisi vähentää tai lisätä tai meneekö kaikki kuten pitääkin. Samoin liikunnalla on oma hyvä ohjeistuksensa: palvelu kertoo, jos näyttää siltä, että kaipaat vaikkapa liikuntaasi hieman monipulisuutta tai lisäämään määrää. Ruoka- ja liikuntaosiossa suuntaa antavat eri osioiden (kuten eri ravintoarvot) "pyrpylät", jotka muuttavat väriä sitä mukaa, menetkö ruokavalinnoillasi oikeaan vai väärään suuntaan. Tavoite on tietenkin saada kaikki pyrpylät päivittäin vihreiksi. Edistymistään voi seurata kirjaamillaan painolukemilla. Tutustu ihmeessä tähän mainioon sivustoon!

Muita muutoksia hyvinvoinnin edistämiseksi:

1. Pian alan liikkua, ensin sopivan pieniä määriä kerrallaan, etten kyllästy heti
2. Menen arkena ajoissa nukkumaan
3. Pyrin mahdollisimman säännöllisiin työpäiviin.

Siitä se alkaa, helkkari..

5 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Mullakin on edelleen sama projekti päällä - paino tippuu hitaasti omassa tahdissaan, olo on hyvä. Olen tainnut löytää itselleni oikean tavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla ja hyvältä vaikuttaa sun meno! Tsemppiä sulle myös jatkoon!

   Poista
  2. Ravitsemusasiantuntija Borgin suusta: "Minusta kaikkein paras tapaa on nimenomaan laihtua syömällä sen verran kuin haluaa!! Onhan se hitaampaa mutta niiiin paljon mukavampaa ja järkevämpää."
   http://patrikborg.blogspot.fi/2013/01/ei-alle-1500-kcal.html?spref=fb

   Poista
 2. Tsemiä elämäntapa muutoksiin! Sullahan jo fiksuja muutoksia ja auttaa varmasti saamaan energisemmän olon ja painon pudotuksessa. Pikku jutuilla eteenpäin ja kun saa hyvän olon ei halua palata vanhaan :) Ei epäilystäkään ettet onnistuisi! Pus <3

  VastaaPoista