torstai 24. tammikuuta 2013

london callingOmaperäisestä otsikosta ja biisilinkistä voi ehkä päätellä jutun aiheen.
Aivan oikein! Varasimme viime viikolla muutaman päivän matkan Lontooseen, jonne menemme viettämään 9. hääpäiväämme. Lähtö on jo parin viikon päästä. Can't wait! Lapsi pääsee mummin ja ukin luokse ja kiitänkin heitä jo etukäteen tästä mahdollisuudesta! <3 Jännittävää päästä pitkästä aikaa kahdestaan noin pitkälle reissulle. Epäilemättä lasta tulee kamala ikävä, mutta kivaa viettää aikaa myös kahdestaan.

Passit on uusittu (joka onkin nopeutunut ja helpottunut huomattavasti sitten viime kerran, mutta helkkari että onkin kallista!) ja matkavaatteet mietitty pääpiirteisesti (päässä). Ainut ongelma on kengät: mitkä oikein voin laittaa? Tällä hetkellähän siellä on ihan talvinen keli, mutta helimikuussa voi kyllä olla muutama plusastekin. Pidän talvisin aina nulleja (huopikkaita), mutta jos on vähänkin märkää, ne imaisevat heti vedet sisäänsä loppuunkulutetuista pohjista. Ne eivät ehkä ole muutenkaan sopivat Lontooseen ja sehän se pulma onkin: ei mulla ole mitään muunlaisia kylmän kelin kenkiä, joissa olisi hyvä kävellä miljoonia kilometrejä. Eikä puhettakaan nilkkureistani, koska ne näyttävät ihan kamalalta mekkojen kanssa, jotka ovat vakiovaatetukseni. Josko sitä pärjäisi vähän lämpimämmän kelin kengillä? Joka tapauksessa virsujen pitäisi olla viimeisen päälle hyvät jalassa. Lisäksi jonain iltana olisi kiva laittaa vähän parempaakin päälle, joten korkkaritkin pitää kaiketi ottaa mukaan – jos mahtuu. Meillä on nimittäin tavoitteena pärjätä vain yhdellä peruskokoisella ja yhdellä pienellä lentolaukulla. Helppo homma meikäläiselle, joka pakkaa mukaan suunnilleen koko kämpän.

Takkikin on vähän kysymysmerkki. Villakankainen jokapäiväinen takkini olisi ehkä hyvä vaihtoehto, koska se kestää kovaakin pakkasta (mitä siellä tuskin silloin on), eikä ole ihan tuskaisen kuuma lauhkeammallakaan säällä.  No niin hyvä, se on päätetty.

Mulla on tapana aina ennen kaupunkilomaa mennä ostamaan paikan matkaopas ja lukea sitä hyvissä ajoin ennen reissua. Jos Tukholmaa ja Tallinnaa ei lasketa, olen viimeksi ollut (ulkomaan) matkalla neljä vuotta sitten kun täytin 30 ja olen kaihoten katsellut kirjakauppojen matkaopasosastoja. Kovin matkakuume minulla on aina tähän aikaan vuodesta ja kesällä, mikä johtunee kaiketi siitä, että niihin akoihin olemme aina reissuja tehneet. Nyt kun matka tuli tilattua, minulla oli vihdoinkin taas "lupa" mennä ostamaan opus. Juhlavaa. 

Koska aikaa on kuitenkin melko vähän loputtoman paljon vaihtoehtoja antavalle Lontoolle, meidän täytyy vähän miettiä, minkälaisen pintaraapaisun haluamme tehdä. Miehen (joka on käynyt kerran aikaisemmin pikaisesti Lontoossa) ainut toive on päästä erääseen museoon ja minä haluaisin nähdä ne tunnetuimmat nähtävyydet ulkoapäin. Sitten minua kiinnostavat vain katunkäkymät ja yleinen fiilis, aivan kuten muissakin kaupungeissa. Kiinnostavia museoita olisi vaikka kuinka, mutta luulen etten malta keskittyä niihin (sitä yhtä lukuunottamatta) nyt ekalla kerralla kun ulkona on niin paljon tutkittavaa.

Hotelliksi valitsimme  kunnon englantilaistyyliä huokuvan kodikkaan paikan, jossa tarjoillaan aamuisin englantilainen aamiainen. Että se on sitten ainakin matkan ajaksi hei-hei laihis..

2 kommenttia:

 1. Heiii! Tulin kurkkaamaan mitä oot kirjoitellut ja te oottekin tulossa Lontooseen, mahtavaa! Ette te varmaan malta tulla täällä käymään? Lämpimästi tervetuloa kuitenkin, jos vaikka innostutte hyppäämään junaan.

  Mulla on yksi vinkki: Katselkaa ja laittakaa ylös jo etukäteen hyvältä vaikuttavia ruokapaikkoja. Mun mielestä Lontoossa on hirveän vaikeaa löytää tuosta vaan mieluisa ruokapaikka.

  Superkivaa matkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii Maija, kiva kun kävit lueskelemassa!
   Kiitos paljon vinkistä, tuo täytyykin pitää mielessä. Jos tulee muutakin mieleen, otamme enemän kuin mielellämme vinkkejä vastaan. Ensin mietimme, että lähtisimme taas Roomaan jatkamaan siitä mihin viimeksi jäimme, mutta sitten Lontoo voitti, koska pitäähän sekin nyt nähdä. :)

   Tällä kertaa emme varmastikaan malta lähteä Lontoosta, koska siellä oloonkin on sen verran vähän aikaa. Kiitos paljon kuitenkin kutsusta!

   Poista