sunnuntai 6. tammikuuta 2013

lämmin punajuurisalaatti


Testasin uutena vuotena erästä (taas kerran) Valion sivuilta löytämääni salaattiohjetta. Koska syöjaporukasta vain osa piti Aurajuustosta, päätin korvata sen fetalla, mikä toimi tosi hyvin. Salaatti oli parempaa kuin etukäteen kuvittelin ja nyt mies haluaa tehdä sitä taas.

Lämmin punajuurisalaatti neljälle

2 isoa punajuurta
150 g Aura murua (vaihtoehtoisesti 2/3 Apetinan fetaköntistä tai vuohenjuustoa, joka yhdistetään usein punajuuren kanssa)
2 rkl smetanaa
1 ruukku jääsalaattia (laitoin itse sekaan myös tammenlehtisalaattia)
1 omena kuutioituna (mielestäni 2 on sopivampi määrä)
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna (meiltä puuttuikin tämä raaka-aine, joten korvasin sen paahdetuilla pinjansiemenillä. Hyvin toimi!)

Tarjoiluun

Balsamicosiirappia (perus balsamicokin toimii)
Oliivi- tai avokadoöljyä
Mustapippuria myllystä
Oma lisäykseni: ripaus suolaa salaatin joukkoon terästi makuja paremmin

Keitä punajuuret kypsiksi, noin 40 minuuttia. Jäähdytä, kuori, leikkaa kannat pois ja viipaloi neljäksi paksuksi kiekoksi.

Sekoita keskenään Aura (tai murustettu feta) ja smetana. Painele seos punajuurikiekkojen päälle. Kuorruta uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista salaattipeti revitystä salaatista, omenakuutioista ja pähkinärouheesta.

Aseta lämmin punajuurikiekko salaattipedille ja tarjoile heti balsamicosiirapin, öljyn ja rouhitun mustapippurin (ja ripauksen suolaa) kanssa.

Kuva ei onnistunut ihan niinkuin suunnittelin, mutta hyvää oli!

4 kommenttia:

  1. Varmasti tosi hyvää! Punajuuria saa myös ilmatiiviisti pakattuna vihannesosastolta tai siis ne on esikypsytettyjä ja kuorittuja. Ei tietty ihan niin hyviä, nyt nopeuttaa valmistusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta! Luulin että toinen vaihtoehto on vaan etikkaiset punikset. Noita täytyy varmaan kokeilla.

      Poista
  2. Calle teki mulle kerran herkullista punajuurisalaattia jossa oli fetaa. Mutta se oli raakana raastettu. Ihmettelin että voiko oikeasti syödä raakaa punajuurta?! Siitä kuitenkin tuli mun hitti ja himoitsin raakaa raastettua punajuurta seuraavat 3 viikkoa. Söin varmasti sen 1 kilon pussin viikossa ja voit vain kuvitella sen kauniin punaisen värin mitä wc pöntössä asioimisen jälkeen oli :)
    Punajuuri on hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Tätä taatusti kokeilemme. Punajuurien ja vuohenjuuston ystävänä tuo uunissa kuorruttaminen on uusi juttu. t:äiti

    VastaaPoista