keskiviikko 1. elokuuta 2012

kesälomareissuja osa 1: turku


Ihan loman aluksi päätimme lapsen kanssa miehen työreissulle Turkuun. Yövyimme keskustan Holiday Innissä, jonka palvelu on mahtavan joustavaa ja ystävällistä. Päivällä kiertelimme lapsen kanssa kahdestaan jokirannassa ja vähän keskustassa, söimme välillä lounasta, kävimme hotellissa päikkäreillä ja jatkoimme taas tutkimusretkiä. Työpäivän jälkeen mies liittyi seuraan ja kävimme Panini -nimisessä ravintolassa (jota suosittelen lämpimästi). Turku näyttäytyi meille taas kauniina ja ystävällisenä. Aivan ihana kesäkaupunki!

Jokirannan varressa oleviin taloihin ei kyllästy koskaan.
Amerikkalaisia eläkeläisturisteja oli paljon liikkeellä.
Ihanan virkeää ja hyväntuulista porukkaa.


Tuomiokirkko oli lapselle liian jännä paikka ja siellä alko pelottaa.


Astu ylös ja näe valo.


Onhan se aika uhkaavan näköinen..


Pientä puhuttelua kehissä.


Rusinoita.


Perhepotretti ennen nukkumaanmenoa.
Lötköttelyä aamiaisen jälkeen.

Lapsi suostui poikkeuksellisesti nukahtamaan rattaisiin.
Äiti pääsi käymään itsekseen parissa kaupassa ja
iskä tiiraili paikallisten asuntojen hintoja.Äiti ja tytär.


Lapsi sai reissussa keppihevosen,
jolla hän laukkasi pitkin Turun katuja laulaen (huutaen)
"ihahaaaa, ihahaaa, eepooo innattaaaA!"Saman viikon sunnuntaina, kun miehenkin loma oli alkamassa, päätimme lähteä uudestaan Turkuun: meillä oli viime kesän Caribia-hotellireissulla niin hauskaa, että halusimme jatkaa perinnettä tänä vuonna. Niille, jotka eivät pidä erityisesti lapsikohteista, paikka on suoranainen helvetti. No, tuskinpa sellaiset sinne kamalasti hakeutuukaan. Kuitenkin runsaasta vipeltäjien määrästä huolimatta tunnelma oli taas tosi leppoisa. Ihmisten hyväntuulisuus oli käsinkosketeltavaa.

Tämä reissu oli omistettu täysin hotellissa ja altaissa oloon ilman suurempia suunnitelmia ja koska alkuviikosta saimme olla niin paljon Turun keskustassa ja jokirannassa, sinne ei ollut nyt niin kovaa tarvetta mennä. Sovittiin, että pyyhkästään sinne sitten jos siltä tuntuu. Kerran kävimme syömässä jokirannan Pinella -ravintolassa, joka on todella tyylikäs ja upea paikka!

Vaikka me kaikki nautimme tällaisesta kylpylässa olosta aivan älyttömästi, oli silti kivaa että tämä oli aivan erityisesti lapsen ehdoilla tehty reissu. Yleensä kuitenkin mennään matkoille vanhempien mieltymysten mukaan, vaikka viihtyy lapsi toki niissäkin ja sopeutuu erilaisiin tilanteisiin tosi hyvin.

Kosteuden vuoksi (tai ansiosta) lapsen hiukset
villiintyivät entisestään.

Pinellassa syömäni alkupala:
mozzarellaterriiniä, basilikasorbettia ja
gazpachoa. Taivaalliset maut!
Lähtiessämme kävimme katsomassa vielä Suomen Joutsenta,
josta olen nähnyt aikaisemmin vain isoisälläni olevan
pienoismallin. Upea oli!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti