maanantai 22. lokakuuta 2012

naamataulu kuntoon

Atooppisen ihoni vuoksi en voi käyttää mitä tahansa tuotteita. Ihooni ovat kokeilemistani merkeistä sopineet parhaiten Cliniquen tai Biothermin tuotteet. Cliniqueta olenkin käyttänyt tosi nuoresta iästä lähtien. Siinä vaiheessa kun aloin olla iässä, jossa aletaan vähän meikata, äiti painotti, että minun tulee kiinnittää huomiota hyvälaatuisiin tuotteisiin, koska ihoni ei kestä mitä vaan. Minusta oli vähän noloa käyttää sellaisia "aikuisten" meikkejä kun kaverit käyttivät vaikkapa Lumenea tai Anythimea. Kyllä on teinillä huolet. Mainitsinkin siitä ädille, joka pysyi tiukasti kannassaan. Ensin lainailin äidiltä ja sitten rupesin ostamaan niitä itse kun aloin noin 15-vuotiaasta alkaen tienata siivoamalla äidin ja isän työpaikan toimistoa kaksi kertaa viikossa. Joskus kokeilin "salaa" jotain noita edellä mainitsemiani tavallisesta kaupasta saatavia edullisempia tuotteita kun olin tuhlannut rahani vaatteisiin, mutta kyllä se äiti oli oikeassa: ei se mun iho siitä tykännyt yhtään. (Ei se kyllä tykkää kaikista hinnakkaistakaan, joten ei se aina edullisuudesta ole kiinni.) Vihloohan se ostaa hinnakas tuote – etenkin kun usein on lopussa pari kolme tuotetta samaan aikaan. Mikähän siinäkin on, joku Murphyn laki kai. Mutta kyllä ne sitten kestävätkin: jos tuote riittää parhaassa tapauksessa yli vuodeksi, eihän se nyt paha ole.

Tähän väliin: ihoni ongelma on siis kuivuus ja päivän mittaan pinnalle muodostuva öljyisyys. Olen kiinnittänyt tähän huomiota mahdollisimman oikeanlaisilla meikeillä ja ihonhoitotuotteilla, mutta mikään ei ole tehonnut tarpeeksi.

Olen pitkään halunnut kokeilla Dermalogican tuotteita, mutta ne vasta suolaisen hintaisia ovatkin. Sen verran paljon olen kuitenkin kuullut ylistystä, että viime kuussa vihdoin toteutin aikeeni. En viitsinyt ostaa heti suoraan täyden koon pakkauksia siltä varalta, ettei tämä merkki minulle sopisikaan. Tutustumiseen soveltui hyvin Skin Kit, jossa ihonhoitosarja on pienemmissä pakkauksissa.

Sitten varasin Dermalogican Skin Barista kasvohoitoajan. Otin nyt aluksi 65 minuutin session, koska en tiennyt minkä verran puhdistettavaa olisi: en ole edes koskaan ennen ollut mekaanisessa puhdistuksessa. Edellisessä kasvohoidossa hoitaja ei nimittäin suostunut tekemään sitä, koska "sitä ei kannata tehdä atooppiseen ihoon" eikä selittänyt asiaa sen kummemmin. Hoidan ihoani kyllä kotona ihan säännöllisesti, mutta on se välillä hyvä käydä näyttämässä naamaansa ammattilaisellekin. Tämä Dermalogican hoitaja vähän ihmeteli tuon aikaisemman kasvohoitoni tehneen tyypin kieltäytymistä.

Skin Barissa tuoksui ihan hammaslääkärille ja minulle tuli heti olo, että täältä saan apua. Minun piti ensin vastata kattavaan kyselyyn elämäntavoistani ja siitä, mitä hoidolta haluan. Kaavakkeen täyttämisen jälkeen sain päälleni pyyhettä muistuttavan vaatteen ja tohvelit ja sitten vaan onnellisena retkotin panhuilumusiikin tahdissa.

Kosmetologi ei ollut mikään hipeltävä lässyttäjä, vaan jämäkkä ja ystävällinen, asiansa osaava nainen. Kasvohoidoissa on tietysti aluksi aina vähän jännää kun tyyppi tuijottaa kasvojani suurennuslasin ja lampun kanssa, mutta vähän ajan päästä sitä on jo heittäytynyt täysillä toisen käsiteltäväksi. Puhdistettavaa ei kuulemma ollut paljon, mutta hyvä että sekin tuli hoidettua.

Olin vastaanotolla kaikkiaan pari tuntia, koska lopuksi nainen opasti vielä kädestä pitäen ihonhoidossa ja kirjoitti "potilaskorttiini" ylös, mitkä tuotteet sopisivat minun ihooni ja tarpeisiini. Kortin kanssa on helppo mennä ostamaan tuotteita kun uuden tarve tulee. Kuivasta, mutta pintarasvaisesta ihostani nainen valisti, että koska öljyä syntyy, kosteutus ei ole vieläkään riittävä. (Tuntuu hassulta, että pintarasvaiseen ihoon pitää lisätä vielä lisää kosteutta, mutta ilmiö syntyy juurikin siitä, että kosteutus ei pääse tarpeeksi syvälle.)

Ostin sitten kosteusvoiteen alle laitettavaksi tarkoitetun kosteuttajan, joka samalla vähentää kiiltoa, bakteereja ja poistaa rasvaisuutta. Tällä hetkellä tekemäni päivittäinen ihonhoito kuulostaa laiskemman wash&go-tyyppisen ihonhoitajan korviin aika hurjalta:

1) pesu puhdistusaineen kanssa aamuin illoin (jo ennestään tuttua), jonka jälkeen
2) suihkautetaan iholle aine, joka auttaa kosteutta pääsemään syvälle
3) sitten levitetään hyvin ohut kerros sitä kasvohoidon yhteydessä hankkimaani tehokosteuttajaa
4) silmänympärysvoide (jonka unohdan aina 90% varmuudella)
5) lopuksi kosteusvoide

Lisäksi kuorin kasvoni kerran pari viikossa (tämäkin jo ennestään ihan tuttua).

Täytyy kyllä sanoa, että öljyisyydestä on vähentynyt tähän mennessä varmaan puolet. Olen noudattanut tätä ohjetta nyt ehkä kolmisen viikkoa. Iho on voinut hyvin, joten tuotteet näyttävät sopivan minulle. Harmi vaan, että nämä ovat vieläkin kalliimpia kuin Cliniquen tuotteet, mutta on se minusta sen väärti. Cliniqueta käytän toki edelleen meikkaukseen.

Ulkoisen hoidon lisäksi pitäisi toki aina kiinnittää huomiota vedenjuontiin, ravintoon, liikuntaan, blaablaablaablaabla, koska hyvinvointi alkaa sisältä ja kaikki vaikuttaa ihoon. Nythän tämä on vähän kuin maalaisi mätää taloa. Täsmähoitoa, joka ei kanna pitkälle. Huoh. Mutta kyllä minä senkin vielä teen. Asken kerrallaan.

2 kommenttia:

  1. Paljon tämä käsittely maksoi?

    VastaaPoista
  2. Hinta oli 80 ja 90 välillä, eli ei yhtään paha noin pitkästä hoidosta kun esim. tossa Helsinki Day Spassa joutuu maksamaan 30 minuutin pikakirkastushoidosta muistaakseni 68 euroa, eikä siihen kuulu edes mitään ihmeellistä (vaikka kokemuksena se on siellä ihanan rentottava, mutta ei tämäkään kalpene sen rinnalla, vaikka puitteet eivät ole niin "paratiisimaiset"). 50 minuutin hoito tossa Skin Barissa on 72 euroa. Tosta linkistä pääset näkemään paremmin, mitä siihen kuuluu. Mene kohtaan Varaa heti aika > Hinnasto.

    VastaaPoista