sunnuntai 28. lokakuuta 2012

trendipasta

Suosittelen lämpimästi.

Olihan se nyt ihan pakko kokeilla viime aikoina kovasti kohuttua avokadopastaa, joka löytyy ihanasta Safkaa -keittokirjasta. Mainittakoon tässä vaiheessa, että olin asian suhteen vähän skeptinen, minkä vuoksi en varmaan ollut kokeilijoitten eturintamassakaan. Avokado on ihan kiva raaka-aine, mutta en ole sen kanssa ihan sinut (toisin kuin lapseni, joka ahmii niitä sellaisenaan). Syön sitä kuitenkin ihan sujuvasti kaiken seassa. Ja sitten kun reseptiin kuuluu vielä melko runsas määrä persiljaa, olin vieläkin epäluuloisempi. Sekään kun ei kuulu lempparimakuihini. No, tein mössön valmiiksi ja maistoin kielen kärjellä. Hetkinen. Sitten vähän enemmän. Ei helkkari, se on hyvää! Lisätkää minut fanijoukkoon! Seuraavana sanantarkka ohje.

Avokadopasta

1/2 chiliä (poista siemenet)
1 valkosipulinkynsi
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) parmesaania
400-500 g spagettia

Voi tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaisen avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaivera sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun. Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti