maanantai 29. lokakuuta 2012

kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti

Kuten sanottu, minusta tomaattia ei voi olla koskaan liikaa. Tein eilen miehelle 35-vuotissynttäripäivällisen ja tarjosin alkuun eräänlaista tomaattisalaattia, jonka ohjeen olen löytänyt joskus Valion reseptisivuilta. Olen testannut ohjetta kerran aikaisemmin, mutta saattaa olla että se onnistui nyt paremmin. 

kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti (6 annosta)

6 tomaattia
1 iso punasipuli tai kevätsipulia
1 valkosipulin kynsi
1 paprika
puolikas punaista chilipalkoa

marinadi
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1rkl sokeria
ripaus suolaa

jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl vihreää pestoa
1 tl sokeria

päälle
1 pkt (250 g) Valion kotijuustoa
1 rkl juoksevaa Oivariinia
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä


Viipaloi tomaatit. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna valkosipuli. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise chilipalko, poista siemenet. Hienonna. Yhdistä kasvikset.

Yhdistä marinadiainekset. Lisää kasvisten joukkoon. Anna marinoitua 2 - 3 t. Sekoita kastike.

Asettele marinoidut kasvikset laakealle tarjoiluvadille.

Leikkaa kotijuusto pituussuunnassa kuuteen palaan. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista juustoviipaleet nopeasti rasvassa molemmin puolin. Nosta salaatin päälle.

Koristele pinjansiemenillä ja basilikalla. Tarjoa kastike erikseen.

Nams.

1 kommentti: