keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

hiusjuttuja

Saan kuulla usein, että minulla on paksut hiukset. Minulla ehkä on niitä monta, mutta yksittäinen kappale on ohut. Laatu on lasimainen, liukas Pantene-tukka. Jos en laita siihen mitään ainetta, se on lättänä ja.. niin. Liukas. Jos en laita niitä, ne näyttävät kaikkea muuta kuin paksuilta. Ihmiset, jotka eivät ole nähneet minua koskaan niin että hiukseni ovat kuivuneet laittamatta, ihmettelisivät sitä eroa: hiusteni "paksuutta" ihmettelevät eivät yksinkertaisesti usko kun sanon, että ne näyttävät paksummilta kuin ovatkaan, hiustuotteilla kun saa ihmeitä aikaan.

Kesäisin saatan käyttää ihmisten ilmoilla huivia ja talvella pipoa jos en jaksa laittaa niitä mitenkään. Töihin laitan hiukset kuitenkin ihan aina. Pesen ne joka aamu, paitsi viikonloppuisin. Ja silloin kun minulla oli kiharat, saatoin pitää hieman harvempaa pesuväliä (lue: joka toinen päivä). Vaikka hiukseni eivät rasvoittusikaan niin helposti (toki osasyynä on se, että pesen niitä niin paljon), haluaisin silti käydä usein suihkussa. Puhdasta tuoksua ei voita mikään. Oli se sitten ihminen, vaatteet, koti, pyykki..

Jaa, mitä sitten teen kuontalolleni? Ihan pari kolme vaihetta vaan.

1. Pesun jälkeen laitan jotain muotoilutuotetta, joka saattaa olla muotovaahtoa tai -voidetta. Kiharakausina tietenkin kihara-ainetta. Sitten föönausta.

2. Kun hiukset ovat kuivat, tulee seuraava ja pysymisen kannalta melkein tärkein juttu. Ennen käytin mattavahaa antamaan tukea, mutta kun tutustuin hiuspuuteriin, vahat saivat jäädä. Tämä nimittäin tekee hiuksista niin helposti muotoiltavat ja paksun tuntuiset, että terve! Jos peset hiuksiasi harvemmin, etkä pidä tönkön tuntuisista hiuksista, siinä tapayksessa tämä ei ole sinun tuotteesi. Minun liukkaaseen hiuksistoon tämä on kuitenkin täydellinen ratkaisu, eikä tönkkö tunne haittaa, koska pesen ne joka tapauksessa usein. Tupsutan sitä siis hiusten juuriin niihin kohtiin, jotka kaipaavat eniten tukea (esim. takaraivo) ja levitän sen lievästi hieromalla tyvialuetta. Minimaalinen määrä riittää, koska puuteri on uskomattoman riittoisaa. Senhän kertoo jo purkin koko...

3. Sitten muotoilen hiukset milloin mitenkin haluan ja lopuksi vähän lakkaa. Voilà!

Märistä hiuksista valmiiseen lookkiin kestää aikaa n. 15-20 min. Riippuen siitä, kuinka kipeästi hiusmallini kaipaa leikkausta.

Noista puuterituotteista sen verran, että olen itse havainnut Swartzkopfin Osis+-sarjan puuterin parhaaksi (ja ylipäätään koko sarjan). Mutta jos budjetti on tiukka puuterin uhkaavassa loppumistilassa, tosi hyvä ja halpa on tavalliseta kaupasta saatava Swartzkopfin Got2b -sarjan puuteri. Tämä sarja oli ilmestyessään muutenkin kuin pelastava enkeli: tavallisissa kaupoista tiukemmalla budjetilla saatavat muotoilutuotteet ovat yleensä aika lirjuja, huonolaatuisia ja pahan hajuisia (ja olen kokeillut vaikka mitä), mutta näillä Got2b:n tuotteilla pärjää oikein hyvin.

Lisäksi yksi sarja, joka on hintatasoltaan kampaamotuotteen (ja tämä on kampaamotuote) ja markettihinnan väliltä on Four reasons. Myös sen hiuspuuteri on oikein hyvä, kuten kaikki muutkin tuotteet. Pakkaussuunnittelija on onnistunut tehtävässään, koska kiinnitin huomiota nimenomaan ensin kivaan ulkoasuun. Edullisen hintansa puolesta sitä oli sitten pakko myöskin kokeilla ja hyvin toimii!

Pelastajani.

2 kommenttia:

 1. tää kans käyttää neljää syytä hius tuotteissa. Tällä hetkellä löytyy hopea shampoo, lakka, pari vahaa ja hoitoaine. Tota hiuspuuteria en voi käyttää, vaikka on tosi loistava tuote, mutta avaa multa päänahan ihan totaalisesti. Harmitus.

  Ihanaista päivää, Ihanainen.

  otto

  VastaaPoista
 2. Harmi, ettei sulle käy tuo puuteri, mutta pääasia että olet löytänyt sopivat tuotteet itellesi.
  Kiitos ja ihanaa päivää myös sinulle ja koko teidän ihanalle jengille!

  VastaaPoista