keskiviikko 4. syyskuuta 2013

auto vaihtuu

Vain vuosi sitten ostamani auto on alkanut näyttää huolestuttavia merkkejä. Sen kyllä toimii hyvin, mutta siihen on alkanut ilmestyä muita ikäviä juttuja, jotka voivat paisua isommiksi yllättävän nopeasti. Kyllä en ole ihan vakuuttunut, kannattaako halpaan ja vanhaan autoon tehdä remontteja, jotka tulisivat pidemmän päälle maksamaan liikaa suhteessa auton hintaan.

Pikkuautojen omistajat saavat välillä Fiat-myyjiltä tarjouksia, joissa uuden Punton ostajalle hyvitettäisiin vanhasta pikkuautosta hyvä summa, joka toimii käsirahana. Olen joskus vuosia sitten käynyt juttelemassa autokauppiaan kanssa samanlaisesta tarjouksesta, mutta sitten suunnitelmiin tuli muutos, eikä autoa tarvittukaan.

Nyt aloin taas leikitellä ajatuksella, kun uusi tarjous tuli.

Mies kävi kanssani katsomassa ja koeajamassa paria muutakin suunnilleen saman hinta- ja kokoluokan kuukunanmunaa, mutta Punto vei voiton. Siinä oli myös tilavin paksi, mikä on mulle tärkeä monessa tilanteessa. Mies kokeneena uusien autojen ostajana oli korvaamattomana apuna. Hänen ansiostaan tarjouksesta tuli lopulta järkevä ja erosi ensimmäisestä versiosta melko paljon. Tänään löin nimet paperiin.

Vanhaa ystävää tulee tietenkin ikävä. Olen kohdellut sitä, kuten kaikkea omaisuuttani, hyvin tarkasti ja nyt tunnen olevani vähän petturi.. Toivottavasti se antaa minulle anteeksi. Tästä alkoi pari viikkoa kestävät jäähyväiset. Ajattelin, että nyt oli kuitenkin viisainta pistää se eteenpäin, jotta siitä saa vielä hyödyn.

Kuvia uudesta autosta näet täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti