sunnuntai 19. tammikuuta 2014

sunnuntaitunnelmissa

Nyt on just hyvä talvi. Kuiva, kunnon pakkanen. Sellaisesta saa usein nauttia juuri tammikuusta alkaen. Valoakin alkaa olla enemmän ja ihan erilainen energia tehdä kaikenlaista.


Kotimme kupeessa olevan kartanon aluella on aina yhtä rauhallinen tunnelma. 
Ei ihme, että se on suosittua ulkoilualuetta.


Viimeisetkin sorsat ovat lähteneet livohkaan. Joissain puron kohdissa vesi jaksoi vielä virrata.
Jos oikein muistan, taustalla olevaa punaista taloa on käytetty joskus pesutupana.


Viimeksi kuvailin tässä kesällä.


Lähistön hevoset tulivat tervehtimään ja lapsi oli onnensa kukkuloilla.


Poikkesimme urheilupuistossakin, jossa oli tänä viikonloppuna hiihdon SM-kisat. Emme menneet "sisälle" asti, hengailimme vain vähän aikaa alueella. Jääkiekot kolisivat kaukalon laitoihin, hiihtoselostajan kuulutukset kaikuivat, räjähtänyt makkara maistui hyvältä ja kuuma mehu lämmitti sopivasti. Tämä kaikki aiheuttaa minulle tutun ja turvallisen olon, koska olen kasvanut urheilukentän kupeessa, joten hiihto-, luistelu- ja yleisurheiluhommat ovat erityisen tuttuja. Isäni on pelannut jääkiekkoa koko ikänsä, joten me lapset oleilimme usein kaukalolla. Siellä oli myös parhaat lumikasat, joiden päällä leikittiin vuorenvallotusta ja kaivettiin koloja ja tunneleita. Jääkiekkomatsien jälkeen minä ja parit muut lapset saimme kiskaa pitäneeltä naapuriltamme joskus myymättä jääneet, ihanan räjähtäneet makkarat ja kuumaa mehua, jonka sekaan laitettiin tietenkin lunta jäähdykkeeksi. Siksi kutsun vieläkin tavallista grillimakkaraa "kentänmakkaraksi." Joskus menimme äidin kanssa jo valmiiksi saunaan odottamaan iskän jääkiekkomatsin loppumista. Raotimme välillä saunan ikkunaa ja kuuntelimme parin sadan metrin päässä olevalta kaukalolta kantautuvia kuulutuksia.

Nyt on hauska asua taas saman kaltaisessa ympäristössä.

6 kommenttia:

 1. Maistuu vieläkin suussa toi makkaran maku ja mehu. Kivat noi ulkoilumaastot teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Toi makkaran ja mehun maku yhdistettynä pakkaseen ovat niin juurtuneet muistiin! Välittömästi tuli niin tuttu olo. Ulkoilumaastot kyllä ovat kivat, se oli yksi syy miksi tuo miellytti asuinpaikkana niin paljon kun täällä saa muuten olla niin paljon kaikenlaisessa ruuhkassa.

   Poista
 2. Kuulen vieläkin saunan lauteilla jääkiekon kopsahtelun kaukalon laitaan, ja narskuvan pakkaskelin. Uuniruoka kypsyi odottamassa punaposkisia ulkoilijoita. On tosiaan kivat ulkoilumaastot teillä suoraan ovesta mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä muistoja ja niitä on kiva tuoda takaisin mieleen! :)

   Poista
 3. Ihania postikorttimaisia kuvia!

  VastaaPoista