lauantai 14. joulukuuta 2013

joulukalenteri


Kun olin lapsi, äiti teki minulle ja siskolleni hauskan joulukalenterin tulitikkurasioista. Joka aamu rasiassa odotti joku pieni yllätys. Isoin luukkulahja taisi muistieni mukaan olla uudet pikkarit, jotka löytyivät odottamasta takkahuoneen sohvalta luukkuun laitetun vihjelapun perusteella. 

Odotin, että oma lapseni tulee siihen ikään, että alkaa ymmärtää joulukalentereista vähän enemmän. Haluan aloittaa hänelle tällaisen kivan "kestävän joulukalenterin" perinteen. Tänä vuonna sitten hankin hänelle puisen lokerikon, joka ei ulkonäöltään paljon pieneen lapseen vetoa, mutta muutaman päivän jälkeen hän lakkasi sanomasta, kuinka paljon haluaisi "sellaisen joulukalenterin kun sillä yhdellä pojalla kaupassa oli." Kaupathan pursuavat toinen toistaan mehevämmän näköisiä kalentereita, mutta lapsi on nyt tainnut äkkästä, että tässä kalenterissa sisältö on ulkokuorta tärkeämpi. 

Lapsi piti aluksi itsestään selvänä, että luukuista ilmestyneet yllätykset 
ovat myös äidin ja isin, kunnes kerroimme että ne ovat hänen ikiomiaan. Ilahduin hänen olettamuksestaan, koska hän oli valmis jakamaan oma-aloitteisesti. Ainoan lapsen vanhempana tähän seikkaan haluaa kiinnittää erityisen tarkkaa huomiota.

Lokerikosta on tarkoitus tulla perinne, jonka varastosta esille kaivamista odotetaan jouluisin innolla. Luukut ovat vakiostaan tyhjiä, joten ei haittaa vaikka lapsi menisikin niitä kurkkimaan. Yön aikana oikean päivän lokeroon on mystisesti ilmestynyt yllätys. Luukkujen sisältöjä on helppo keksiä ja viime tipassakin sinne keksii hyviä hätävaroja.


Lokeroista on tähän mennessä löytynyt tarroja, muumikeksejä, lakua, parit pinnit ja hopeatoffeeta. Jos yllätys ei mahdu luukkuun (vaikkapa tarra, jota ei voi taittaa), sieltä löytyy vihjelappu, jonka äiti tai isi lukevat. Haluan pitää luukkukohtaisen yllätyksen mahdollisimman pienenä, eli jos siellä on karkkia, sitä on 1-2 kpl karkista riippuen, tarraylläri on 1-3 kpl riippuen tarran koosta jne.

Tämä kalenteri sisältää yllätyksen myös viikonloppulapsivieraille.

4 kommenttia:

 1. Hei, muistatko mistä tuo lokerikko on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Lokerikko on hankittu Granitista. Kannattaa katsella, olisiko valikoimissa tänäkin vuonna.

   Poista
 2. Graniittitalosta vai mikä tuo Graniti on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen epäselvää vastausta! Se on Granit-nimisestä sisustuskaupasta. Helsingistä löytyy kaksi: Forumista ja Erottajalta. Verkkokauppa granit.com, joka tosin on vain ruotsinkielinen, mutta hyvin siitä ymmärtää.

   Poista