tiistai 30. heinäkuuta 2013

munakoiso-sipulisalaatti

Kokeilin aika mielenkiintoista salaattiohjetta. Ulkonäöltään se ei ole lähelläkään sitä, mitä kirjassa oli (tästä tuli lähinnä muhennosta), mutta maku ei ollut ainakaan tylsä.

Munakoiso-sipulisalaatti (neljälle)
Ohje kirjasta Ruokasuosikit – Salaatit: Parragon Books Ltd

4 rkl kasvi- tai maapähkinäöljyä
1 sipuli viipaloituna
4 salottisipulia pilkottuina
4 kevätsipulia viipaloituina
350 g munakoisoa kuutioituna
2 rkl vihreää currytahnaa (ja koska itse olen saanut tarpeekseni vihreästä currysta, käytin punaista)
2 rkl soijakastiketta
1 tl palmu- tai vaaleaa fariinisokeria
115 g kookostiivistettä kuutioituna
pieni kourallinen tuoretta korianteria pilkottuna
muutama basilikanlehti pilkottuna
pieni kourallinen tuoretta persiljaa pilkottuna
115 g rucolanlehtiä
2 rkl makeaa chilikastiketta

1. Kuumenna puolet öljystä vokissa tai isossa paistinpannussa ja kuullota sipuleita yhdessä 1-2 minuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskeita. Ota pois ja siirrä sivuun.

2. Lisää munakoisokuutiot tarvittaessa erissä, ja lisää öljyä tarpeen mukaan. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi. (Mulle jäi vähän epäselväksi, että millä helkkarilla munakoisot saa paistettua rapeiksi..)

3. Pane sipulit takaisin vokkiin ja lisää currytahna, soijakastike ja sokeri. Lisää kookostiiviste ja vesi ja keitä, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Hämmennä joukkoon suurin osa korianterista, basilikasta ja persiljasta.

4. Pyörittele rucolanlehdet makeassa chilikastikkeessa ja tarjoile munakoiso-sipulisalaatin kanssa. Koristele lopuilla yrteillä.

Tein tätä salaattia jokin aika sitten lisukkeeksi grilliruokien kanssa. Sen veran tuhtia tavaraa oli, että se sopisi minun mielestäni ruoaksi ihan sellaisenaankin. Maku oli tosiaan aika jännä varmaan pääosin kookoksen ja curryn yhteisvaikutuksesta. Suosittelen kokeilemaan!

Salaattia tuloillaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti