sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

parit salaatit

Lupasin lapsen synttäripostauksessa laittaa jossain vaiheessa ohjetta juhlissa tarjotuista salaateista.
Tässä ne nyt tulevat.

Pastasalaatti paahdettujen paprikoiden kanssa
Ohje kirjasta Ruokasuosikit – Salaatit: Parragon Books Ltd

Ainekset (neljälle)

1 punainen paprika
1 oranssi paprika
280 g kuivaconchigliea (suom. simpukkapasta)
5 rkl extra virgin -oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vihreää pestoa
1 valkosipulinkynsi ohueksi pilkottuna
3 rkl tuoreita basilikanlehtiä suikaloituna
suolaa ja pippuria

Valmistus

1. Pane paprikat kokonaisina leivinpellille ja pane ne esilämmitettyyn grilliin 15 minuutiksi, kunnes ne ovat paahtuneet joka puolelta. Kääntele niitä säännöllisesti. Ota pois pihdeillä ja laita kulhoon. Peitä talouspaperilla ja pane sivuun.

2. Kiehauta sillä välin iso kattilallinen kevyesti suolattua vettä. Lisää pasta, kiehauta uudelleen ja keitä 8-10 minuuttia, kunnes pasta on al dente.

3. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, pesto ja valkosipuli kulhossa keskenään huolellisesti. Valuta pasta, lisää se kuumana pestoseokseen ja sekoita hyvin. Siirrä sivuun.

4. Kun paprikat ovat jäähtyneet riittävästi, kuori ne, leikkaa auki ja poista siemenet. Pilko hedelmäliha karkeasti ja lisää pastaan basilikan kanssa. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin ja tarjoile.


Couscoussalaatti (huikeat 15-20 annosta)
Ohje otettu Hellapoliisin sivuilta

1 rkl öljyä
1 iso punasipuli silppuna
5 dl vettä
400 g (5 dl) Couscousia (täysjyvä)
2 rkl limettimehua
1 pieni kurkku kuutioina
1 punainen paprika kuutioina
200 g fetajuustoa murustettuna tai paloina
125 g mozzarellapalloja (mielestäni pelkkä feta riitti, joten jätin nämä pois)
3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
vihreitä oliiveja (kaapista löytyikin vain mustia)
1 dl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, sekä cashew-pähkinöitä.
tuoretta bas
ilikaa


Kuumenna öljy pannussa, paista sipulisilppua hetki. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Nosta pois liedeltä. Lisää couscous ja anna turvota viitisen minuuttia. 

Purista joukkoon limen mehua. Lisää kurkku-, ja paprikakuutiot, murustettu feta, (mozzarellapallot), aurinkokuivatut tomaatit ja vihreitä (mustiapas!) oliiveja maun mukaan. Sekoita joukkoon auringonkukan-, ja kurpitsansiemeniä, sekä cashew-pähkinöitä. 

Silppua pinnalle tuoretta basilikaa.


Molemmat salaatit olivat suun mukaisia. Suosittelen molempia lämpimästi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti