maanantai 17. joulukuuta 2012

mulle luksusta, mutta hitot vieraista

Vieraspeitot - ja tyynyt. Ne ovat yleensä niitä, jotka ihmiset siirtävät pois omasta käytöstään, uudempien tieltä: "näistähän tulee hyvät vierastyynyt!" Aloin joskus miettiä, että miksi porukka antaa vieraiden nukkua sellaisilla rieskoilla kun eivät niitä itselleenkään enää kelpuuta. No joo, eivät useat itsekään lepuuta päätään millään priimakuntoisella tyynyllä, mutta kun sekin on jo ihan muinaisjäännös, pitää se jostain syystä säilyttää. Vierastahan haluaisi kohdella hyvin (voin tosin puhua vain omasta puolestani), oli se sitten harvemmin nähty ystävä tai perheenjäsenet.

Älkää nyt käsittäkö väärin, en minä ole mikään sellainen diiva, joka kylässä ajattelee että yyyh, tollasilla en nuku. Kyllä mulla uni tulee vaikka missä. Ihmettelen vaan tätä ilmiötä.

Havahduin tähän joskus vuosia sitten ja hankin meille oikein erikseen vieraspeitot ja myöhemmin tyynyt. Ei jälkimmäisiinkään mennyt kuin muutama euro Ikeassa ja ihanan muhkeat ovat.

Ei sen kummempaa.

1 kommentti:

  1. Heiii, mä oon ihan samaa mieltä! Miksi vieraat laitetaan nukkumaan vuodesohvasta paljatuvalle littanalle patjalle, eli käytännössä rautaputken päälle? Ja tyynyksi tarjoillaan kolikon vahvuista "tyynyä". Ja peitto, no olet onnellinen jos se on peitto, yleensä huopa. Noh, tyyny ja nukkumapaikka ovat tärkeimmät ja siksi aina kyselenkin meidän yövierailta, että minkä korkuisen tyynyn haluat, tai meillä voit nukkua siellä täällä ja tuolla, minne haluaisit petisi. Sitten mulle 95 % sanotaan "ei väliä", "mikä vaan", "se on ihan hyvä!".

    VastaaPoista