sunnuntai 22. joulukuuta 2013

artisokkapasta

Nyt on kuulkaa taas hyvä pastaohje. Tämä on ehkä sellainen "viikonloppuversio" yksinkertaisemminkin toteutettavasta artisokkapastasta. Ohje on (yllätys, yllätys) Valion sivuilta, mutta koska kirjoittaminen on niin kivaa, toistan ohjeen tänne. Ohjeeseen kuuluu myös katkarapuja, mutta teimme ilman niitä.

Artisokkapasta (neljälle)

9 dl pastaa
(200 g katkarapuja)
1 prk säilöttyjä artisokan sydämiä
8 kpl (80 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (pienet palat ovat käteviä)
1 limetti
1 rasia pisara- tai miniluumutomaatteja
2 dl rucolan lehtiä
1 rasia Viola tilli -tuorejuustoa
1 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Sipuli-yrttiseos

2-3 (200g) punasipulia
1 1/2 rkl öljyä tomaattisäilykkeestä
1 dl sitruunamelissan lehtiä hienonnettuna (lähikaupassa ei ollut, joten ilman mentiin)
 2 tl sokeria
1/4 tl suolaa

Valmista ensin sipuli-yrttiseos. Hienonna sipulit ja pehmitä makua mikrossa 
kuumentamalla n. 20 sekuntia. Sekoita joukkoon muut ainekset.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al dente. 
Käsittele sillä aikaa muut ainekset.

(Valuta katkaravut.) Paloittele valutetut artisokan sydämet 4 - 6 osaan. 
Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.

Purista limetin mehu. Puolita tuoreet tomaatit. 
Huuhtele ja kuivaa rucolan lehdet tarvittaessa.

Valuta pastan keitinvesi pois. Sulata kuuman pastan joukkoon tuorejuusto. 
Lisää ruokakerma ja mausteet. 

Lisää (katkaravut), artisokat, aurinkokuivatut tomaatit ja limetin mehu. 
Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä.

Lisää tomaatit ja rucola. Tarjoa pasta heti. 
Viimeistele annokset sipuli-yrttiseoksella.


Seuraavana päivänä heitin pannulle jäljelle jääneet pastat sipulihöystöineen päivineen. 
Saattaa olla, että oli jopa edellispäivää parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti