maanantai 23. syyskuuta 2013

mausteinen kesäkurpitsakeitto

Meillä oli viikonloppuna ystäväperhe kylässä ja kokeilimme alkuruoaksi Kotivinkistä löytämääni kesäkurpitsakeiton ohjetta. Odotin hyvää, mutta lopputulos oli vieläkin parempi. 



Mausteinen kesäkurpitsakeitto (neljälle)

800 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
1/2 tl juustokuminaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2dl kermaa
1/2 dl sitruunan mehua
suolaa
mustapippurirouhetta

Tarjoiluun
ranskankermaa
persiljaa
oliiviöljyä

1. Pese ja leikkaa kesäkurpitsat kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet.
Lisää sitten kesäkurpitsapalat sekä kurkuma ja juustokumina.
Paista käännellen parin minuutin ajan.

3. Lisää vesi. Hienonna kasvisliemikuutiot ja lisää ne keittoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

4. Lisää keittoon kerma ja sitruunan mehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippurirouhetta. Tarjoa lisänä ranskankermaa. Koristele lisäämällä pinnalle persiljaa ja tilkka öliiviöljyä.


2 kommenttia:

  1. Tämä on huippu ohje...ollaan tehty sitä jo vaikka kuinka monta kerta...mutta olen lisännyt siihen kokonaisen koskenlaskija sulatejuuston vaihdellen makuja paprikasta siihen normi makuun...ja on kuule hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin uskoa! Ei voi mennä pieleen, jos laittaa sekaan Koskenlaskijaa. :)

      Poista