torstai 19. huhtikuuta 2012

nyt sitä pinaattia

Tässä tosi helppo ja hyvä (tosi kevyt..) lämpimän salaatin ohje:

Pinaatti-pekonisalaatti (pari annosta)
Ohje kirjasta Ruokasuosikit – Salaatit: Parragon Books Ltd

5 siivua pekonia
4 siivua paahtoleipää
200 g tuoretta pinaattia
n. 1 rkl voita

Pilko pekonisiivut pieniksi palasiksi tai suikaleiksi ja leikkaa paahtoleipäsiivut kuutioiksi. Laita voita pannulle ja paista pekoneja kuumalla liekillä niin kauan, kunnes ovat mukavan rapeita. Nosta pekonit sen jälkeen vaikka siivilään valumaan. Paista leipäkuutioita pannuun jääneessä rasvassa sen aikaa, kunnes ovat mukavan rapsakoita (sama lämpö!) Lisää voita jos pannu alkaa näyttää liian kuivalta. Siirrä paistuneet kuutiot toiseen astiaan vähän jäähtymään. Viimeiseksi lisää pinaatit pannulle (vieläkin sama lämpö). Paista kunnes pinaatit ovat nahistuneet lötköiksi. (Tähän menee vain pieni hetki.)

Pinoa lautaselle ensin pinaatti, sitten pekoni ja krutongit. Syö heti.

There it is.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti