tiistai 24. huhtikuuta 2012

minä valitsisin tämän

Kysyin kerran ihmisiltä, että jos he joutuisivat elämään koko loppuelämän yhdellä tietyllä ruoalla (joko yksi raaka-aine tai annoskokonaisuus), mikä se olisi. Sieltä tuli vastaukseksi mm. ruisleipää, tuoreita omenia, pinaattikeittoa ja sisäfilepihviä. Minulla on useita lempiruokia, mutta yksi menee ehkä ylitse muiden: mozzarellasalaatti. Saattaa olla, että valitsisin sen tai toisen heikkouteni: jonkun pastan.

Kun olin raskaana, kaikkein vaikein kielletty ruoka-aine oli juurikin mozzarella. Saahan sitä kypsennettynä syödä, mutta ei se maistu samalle. Tomaatti, kylmä mozzarellajuusto ja päällä tuoretta basilikaa, suolaa, pippuria ja loraus oliiviöljyä. Oioiii. On olemassa taivaallisia ja vähemmän hyvin toteutettuja mozzarellasalaatteja. Addiktiostani kertoo jotain se, että minusta ne huonoimmatkin ovat ihan ok.

Toiset odottavat raskaussajan päätyttyä ensimmäistä lasia viiniä tai kylmää olutta. Toiset taas maksamakkaran, salmiakin tai lakun syömistä. Minä odotin mozzarellaa. Korvasin sen odotusaikana halloumilla, joka myös on todella hyvää, muttei sama asia. Mainostin miehelle jo etukäteen, että tulen syömään vuoren kokoisen salaatin heti kun mahdollista. Kun kotiuduimme vauvan kanssa, mies oli ostanut jääkaappiin neljä palloa mozzarellaa, joista söin yhden pahimpaan ikävään melkein sellaisenaan. Seuraavat maltoin odottaa salaatiksi asti. Kerran mies kysyi, enkö ole jo kyllästynyt.

En.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti