maanantai 19. maaliskuuta 2012

pollo limonello

Eräs kantislounaspaikoistani tekee todella hyvää Pollo Limonelloa ja vihdoin kokeilin sitä myös itse. Ekalla kerralla siitä tuli ok ja toisella se oli niin hyvää että vähän itsekin pelästyin (voisin melkein sanoa, että se on jopa parempaa kuin siellä kantislounaspaikassani). Sovelsin toisella kierroksella ohjetta vähän vielä itse. Kokeile ihmeessä, koska tämä on hyvää, etenkin jos pidät sitruunasta ja jogurtin tuomasta lievästä happamuudesta.

Pollo Limonello (4 hlöä)

3 broilerin rintafileetä
50 g voita
pari pientä sipulia pilkottuna
ripaus cayennepippuria
2 dl kuohukermaa
1 rkl kanafondia
1/2 rkl kurkumaa
3-4 murskattua valkosipulinkynttä
1-2 tl raastettua inkivääriä (toimii ihan hyvin myös jauheella)
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl hunajaa
2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa
n. 200 g spagettia
parmesania
tuoreita yrttejä

Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkotut sipulit ja cayennepippuri. Kuullota. Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki (tässä välissä voit laittaa spagettiveden kiehumaan). Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunamehu ja hunaja. Jatka kypsennystä pienemmällä lämmöllä. Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan. Sekoita kastike hyvin valutetun pastan kanssa. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa. Koristele annokset tuoreilla yrteillä.


Alkuperäisessä ohjeessa on vain yksi pieni sipuli. Omassa versiossani on kaksi pientä sipulia, mutta minun puolestani ne voivat olla vaikka isoja. Seuraavalla kerralla ajattelin testata tätä kasvisversiona, johon laitan sekaan tofua tai halloumia. Kesäkurpitsan palasetkin voisivat olla hyviä seassa muhineena..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti