lauantai 27. joulukuuta 2014

äitin näkkäri

Nam, äitin tekemä näkkäri on niin hyvää! Ohje on varmaan alunperin Kalastajan vaimo -blogista ja suosionsa ansiosta se on levinnyt ympäriinsä. No, levitetään vielä vähän lisää. 


Äitin näkkäri
(2 pellillistä)

1 dl pellavansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl karkeita ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kaurajauhetta
7 dl vettä
2 tl suolaa



Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten vesi. 
Hämmennä koko soppaa hetken.


Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi tasaiseksi levyksi. 


Tee vielä levyyn vaot valmiiksi.

Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Päästä höyryt ulos avaamalla luukku 15 minuutin välein. Alenna sitten lämpö 100 asteeseen ja paista vielä noin 30 minuuttia tai kunnes näkkäri on rapeaa.


Mmmm, hyvää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti