maanantai 5. tammikuuta 2015

ihmeellinen kuorinta-aine

Nyt on nimittäin hyvä kuorinta-aine!
Tämä japanilainen tuote kuorii kuolleen ihosolukon todella tehokkaasti ja hellävaraisesti.
Kirkasta geeliä levitetään (melko pieni määrä riittää) puhtaalle ja kuivalle iholle, jonka jälkeen annetaan vaikuttaa 5 sekuntia. Sitten hierotaan kevyesti sormenpäillä pyörivin liikkein kuorittavat alueet. Ihosta alkaa irrota kuollutta matskua pieninä rakeisina murusina. Vähän ällöä, mutta todella tehokasta. Lopuksi huuhdellaan. Voin sanoa, että iho tuntuu heti todella puhtaalta ja sileältä. Ihmeellistä, että geeli ei sisällä mitään kuorivia rakeita tms. 

Sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja akneiholle. Käytetään 1-3 kertaa viikossa. 

Jo tokan kerran jälkeen muunmuassa nenäni alla oleva mystinen helposti kuivuva ja karkea ihoalue on nyt täysin sileä. En taida käyttää enää ikinä mitään muuta kuorintaa. Tätä saa apteekista hintaan n. 35 € ja se on joka euron väärti. Ala mennä jo ostoksille!



sunnuntai 4. tammikuuta 2015

swoop bag

Niin kauan kun lapseni on ollut innokas Legoilla leikkijä, olen kaivannut suuresti denim-kankaasta valmistettua Lego-pussia, joka meillä lapsena oli. Tai on edelleen, mutta sitä, kuten myös lapsuuden Legoja säilytetään mummin ja ukin luona siellä tapahtuvia serkkutyttöjen leikkejä varten. 

Pussi on mielestäni ainut kätevä Legojen säilytystapa (ellei sitten halua erotella palikoita värien mukaan), koska se todella säästää hermoja, aikaa ja on luontevasti mukana leikin aikanakin. Pussi siis levittyy kokonaan auki pyöreäksi lätyksi, jolloin myös tiettyjen palasten löytäminen on helpompaa kun ne automaattisesti levittyvät pussin mukana. Pois siivoamisessa piilee pussin paras puoli, koska palikat kauhotaan helposti ja nopeasti takaisin ilman ärsyttävää nosteluoperaatiota johonkin koriin tai laatikkoon. Pussi suljetaan reunoissa olevista naruista vetäisemällä.

Jostain syystä Lego ei enää valmista kyseisiä pusseja ja sekös on minua harmittanut. Sitten löysin verkkokaupan, joka myy samalla periaatteella toimivia pusseja, joissa bonuksena on tyylikäs toteutus ja mahtava väriskaala. Tilasin joulun alla yhden lapselle ja kaksi pienempää kahdelle kummitytölle. Käytännöllisiä myös muissa tarkoituksissa. Nyt suorastaan huokailen ihastuneena kun Legot levitetään lattialle.

Ompelutaitoisellehan tällaisen tekeminen on lastenleikkiä ja netti 
onkin turvoksissa kaikenlaisia DIY-esimerkkejä.